Udgivet tor d. 6. jun 2019, kl. 13:07

Ved Aftengudstjenesten søndag d. 16. juni 2019 indsættes Helle Bundgaard Poulsen som ny præst i Frederiksberg Sogn (barselsvikariat). Inden du møder hende der, kan du her få et indblik i hendes baggrund og hverdag.

Først bad vi Helle om at præsentere sig selv:

"Jeg er den heldige, der skal være Helle Park Thorsens barselsvikar. Som præst er jeg formet af tre forskellige menigheder. 28 år gammel blev jeg præst i Kastrup ved Vordingborg. Tænk, at de turde tage mig. Jeg var 38, da jeg blev den første danske præst i Luxembourg. Fire år efter flyttede jeg tilbage til Sydsjælland, til Vejlø Sogn, hvor Gavnø Slot ligger.

(Foto: Niels Brande)

Efter 34 år i tre forskellige præstegårde er min mand og jeg flyttet til Classensgade på Østerbro, hvor vi begyndte vores liv sammen i 1979. Før vores tre børn kom til verden. Jeg er født i København, har jyske gener og et tæt bånd til Fanø, min mødrene slægts ø. Jeg har undervist en årrække på Pastoralseminariet og på Præsternes Efteruddannelse. Et stort privilegium."    

Hvad glæder du dig mest til i dit arbejde i Frederiksberg Sogn?

Jeg glæder mig til at blive en del af en stor levende organisme i vores hovedstad. Møde en ny menighed, have kolleger omkring mig, drikke kaffe med kirkens medarbejdere, lære en ny flok menighedsrådsmedlemmer at kende.

Hvorfor blev du præst?

"Bare jeg vidste det. Trevler jeg mit liv op som en gammel sweater, er der et mønster. En forunderlig tid som rejseleder for Tjæreborg i Jerusalem og Det hellige land, mødet med min papfars gamle onkel Ville, der var præst og provst i Roskilde Stift, og som blev en af mit livs helte, konfirmationsforberedelsen i Søllerød, da jeg var 12 år og opdagede, at den store fortælling også handlede om mig, min oldefars begravelse i Sønderho kirke, da jeg var fem år, og jeg følte, at jeg var kommet hjem. At være præst er for mig meningsfuldt og glæderigt. Jeg ville vælge det samme, hvis jeg skulle vælge om."

(Foto: Jan Jensen)

Et af dine yndlingscitater fra Bibelen?

"”Jeg er vintræet, I er grenene” (Joh 15.5) var i mange år det, der bar mig. Troen på at høre til i en større sammenhæng end familie og vennekreds og være forpligtet på den også. I takt med, at jeg er blevet ældre og har mistet mennesker tæt på, virker Jesu ord ”for at også I skal være, hvor jeg er” (Joh 14.3) gådefuldt beroligende."

En app/hjemmeside du kan anbefale?

"Der er to, jeg jævnligt frekventerer. www.ekkofilm.dk indfanger, hvad der sker i filmens verden lige nu. www.haaretz.com er en aktuel mosaik af situationen i Israel Palæstina. Jeg læser gerne Gideon Levy og før ham Ari Shavit, da han skrev for avisen."

(Foto: Rune Hansen)

Hvis du ikke har højmesse en søndag, hvad vil du så få tiden til at gå med?

"Jeg vil gå i kirke. Kirkeåret er et flow, en stor, sammenhængende fortælling. De gange, jeg selv falder ud, er som at have sprunget et kapitel over i en kæmpestor bog. Der mangler noget."

Vi ønsker Helle et hjerteligt velkommen til Frederiksberg Sogn.

Kategorier AKTUELT