Udgivet tor d. 12. mar 2020, kl. 13:28

I forlængelse af regeringens nye udmeldinger den 17. marts 2020 og biskoppernes vejledning har Menighedsrådet fastlagt følgende opdaterede regler for håndtering af corona-smitten. 

  • Alle gudstjenester i Frederiksberg Kirke og Frederiksberg Slotskirke er aflyst indtil videre. 
  • Det vil være muligt at afholde dåb, vielser samt begravelser og bisættelser efter nærmere aftale med præsten. Menighedsrådet opfordrer dog til at sådanne kirkelige handlinger i videst mulig omfang udskydes. 
  • Der vil ikke være offentlig adgang til de kirkelige handlinger, og det private følge er begrænset i henhold til de fastsatte regler. Det betyder, at der ved dåb og vielser maksimalt må være 10 personer til stede i kirken, inklusive præst og øvrig kirkebetjening. Ved bisættelser og begravelser er det tilladte private følge bestemt af kirkens størrelse, på hvilken baggrund det private følge i Frederiksberg Kirke er begrænset til 50 personer. Der opfordres dog til at følget reduceres mest muligt. 
  • Alle øvrige kirkelige aktiviteter – eksempelvis kirkehøjskole, tirsdagstræf, foredrag og koncerter – enten udskydes eller aflyses indtil videre.
  • Konfirmandundervisningen er aflyst indtil videre. Konfirmationerne er udskudt til september. Se datoerne her.

Sognets præster vil fortsat være til rådighed for sjælesorg, men der opfordres til at dialogen i videst mulig omfang sker gennem telefon, Skype eller lignende. 

Frederiksberg Kirke vil indtil videre være lukket for offentlig adgang. 

Kirkekontoret har åbent for telefonisk henvendelse på 33213937 på hverdage kl. 10-14, torsdage tillige kl. 16-18 samt på mail jwtj@km.dk

Menighedsrådet beklager nødvendigheden af disse tiltag, og ser frem til at kunne normalisere menighedslivet så snart forholdene gør det muligt.

Kirken online

I den næste tid har sjælesorg.nu udvidet åbningstiderne, så alle har mulighed for at få en fortrolig samtale med en præst online mellem 10.00-22.00 på alle ugens dage. 

Kategorier Nyt