KULTURNATTEN 2021: Hemmeligheder på slottet

Udgivet fre d. 10. sep 2021, kl. 09:43
AKTUELT

Fredag den 15. oktober kl. 18.00 sætter Frederiksberg Sogns dramagruppe gang i stemningen, når Folkekirken på Frederiksberg og Hærens Officersskole inviterer til KULTURNATTEN 2021: Hemmeligheder på slottet.

Mere begivenheden

I 1770 indledte dronning Caroline Mathilde og kongens livlæge Johann Friedrich Struensee et kærlighedsforhold bag om ryggen på Christian den 7. Vigtige scener i det kongelige trekantsdrama udspillede sig på Frederiksberg Slot, hvor man bl.a. stadig kan se marmorbadeværelset, der var de elskendes mødested.

Folkekirken på Frederiksberg og Hærens Officersskole fortæller historien om Caroline Mathilde og Struensee i de sale, hvor dramaet udspillede sig: kl. 19.00 og kl. 21.00 kan du opleve skuespil i Riddersalen med Kristine Nørgaard i rollen som Caroline Mathilde og Brian Hjulmann som Struensee.

Mød også tegner Karoline Stjernfelt, der fortæller om sin anmelderroste tegneserie-trilogi ”I morgen bliver bedre”, der gengiver det royale 1700-talsdrama, og kom til gudstjeneste i Slotskirken med præsterne Martin Elvstrøm-Vieth og Lars Danner Madsen.

Der er også en unik mulighed for at komme på rundvisning på slottet og se marmorbadeværelset, spise aftensmad i kantinen og besøge kadetbaren.

De besøgende modtages af slottets kadetter og Hjemmeværnets Musikkorps Roskilde, og i slotsgården møder du udklædte børn fra Frederiksberg Sogns dramagruppe

Dørene åbnes kl. 18.00, og fra kl. 23.00 til 24.00 slutter vi Kulturnatten af i Kadetbaren, hvor Jakob Elvstrøm, der også laver musik til teaterstykke og lydinstallation på slottet, vender plader og spiller jazz’et loungemusik fra USA's farverige natklubber i 1960erne.

Bemærk, at der kun er adgang med Kulturpas og begrænset antal pladser til arrangementet.

Læs mere om Kulturpas her