Kirkehøjskole v/ Gert Tinggaard Svendsen

Fredag d. 28. oktober 2022, kl. 18:00
Frederiksberg Kirke, Pile Allé 3, 2000 Frederiksberg

Til kirkehøjskolen møder vi Gert Tinggaard Svendsen, som har skrevet en bog om tillidskulturen i Danmark.

Danskerne er verdensmestre i tillid: Vi stoler på vores statslige skrankepaver og vores pertentlige politi, og vi stiller ubekymret vores børn i ubevogtede barnevogne uden for butikker.

Umiddelbart kan det virke tåbeligt og blåøjet med al den danske tillid. Set fra et samfundsmæssigt synspunkt er det dog smart, at vi er så tillidsfulde, for social sammenhængskraft i et samfund er med til at give en god økonomi og en stærk produktionskraft. Så vi er ikke kun tillidsfulde, fordi vi har et velfærdssystem - vi har også et velfærdssystem, fordi vi er tillidsfulde.