Tirsdagstræf: Fortælle-forestilling om kvindelige præster v/Esther Rützou

Tirsdag d. 28. februar 2023, kl. 14:00
Menighedshuset, Pile Allé 3, 2000 Frederiksberg

Fortælling: Da kvinderne tog kjolen på

Johanne Andersen er 34 år, da hun får arbejde. Som rambuk!

Sådan en skal man jo have, når man skal løbe en borgport ind.

Johanne Andersen er nemlig blevet ansat som præst i Nr. Ørslev Kirke. Og det går ikke! For præster er mænd. Og Johanne Andersen er kvinde.

Det er derfor, hun nu er blevet rambuk. For der skal kæmpes mod Christiansborg og adskillige bispeborge. Der skal lovændring og holdningsændring til.

Om fortællingen

I anledning af 75-års jubilæet for den første kvindelige præst i Danmark, kan du nu opleve fortælle-forestillingen 'Da kvinderne tog kjolen på' i Tirsdagstræf. Det er en fortælling om splittelse, om rasende teologiske diskussioner og trusler om masseopsigelser - og om et samfund, der langsomt, men uafvendeligt, drejer mod mere og mere ligestilling mellem kønnene.

Og om kvinder, der føler et kald - og følger det på trods af alt.

Fortælleren: Esther Rützou

Esther Rützou er forfatter og kendt for sine historiske fortællinger. Alle detaljer er grundigt researchet og stoffet iscenesættes med sans for drama og humor.

Fri entré.