Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Tirsdagstræf: Charlotte Falmer Hilbard fortæller om Martin Luthers liv

Dato
Tirsdag d. 9. maj 2023, kl. 14:00
Sted
Menighedshuset, Pile Allé 3, 2000 Frederiksberg

Charlotte Falmer Hilbard holder et populærforedrag om Martin Luther – manden der skulle have været jurist, men som valgte at tjene Gud, da han blev reddet i et uvejr.

Hør om hvordan han bliver uvenner med sin far, fordi han vælger klostret og bliver munk. Hør om Martins ulykkelige forhold til en Gud, der er så streng, at man er nødt til at købe sig til hans kærlighed og tilgivelse, og hør om en Gud, der er så hård, at han lader djævlen friste hele tiden.

Martins forhold til Gud er kompliceret, fordi han er bange for at gøre noget galt – indtil den dag, hvor han falder over et stykke tekst i Det Nye testamente – et stykke tekst, der åbner for et helt nyt syn på Gud og i sidste ende fører til, at Martin slår sine teser op på kirkedøren for at indbyde til samtale om, at Guds kærlighed kræver kun én ting: Tro.

Samtale bliver der ikke, men derimod kaos og Martin Luther stilles for Rigsdagen i Worms, hvor han skal tilbagekalde alt, hvad han har sagt. Herfra er det den rene krimi med flugt, hemmeligt fangenskab og en bibel, der for første gang nogensinde blev oversat til et sprog, som alle kunne læse i landet, nemlig tysk. Reformation bliver resultatet af Martin Luthers forslag. Reformationen var en realitet.

Charlotte Hilbard er kirke- og kulturmedarbejder med en stor interesse for at holde foredrag. Hun er en dygtig og indlevende fortæller, der formår at levere et ”populær”-foredrag med facts og historier, så det bliver en blanding af foredrag og fortælling.