Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Koncert: Kammermusik

Dato
Fredag d. 27. januar 2023, Kl. 17:00 til kl. 18:30
Sted
Menighedshuset, Pile Allé 3, 2000 Frederiksberg

PROGRAM

Robert Schumann: Fantasiestücke Op. 12 Heft I 

     I  Des Abends 

     II Aufschwung

     III Warum?

     IV Grillen

Edvard Grieg: Violin Sonate Op. 8 No. 1 i F-dur 

    I  Allegro con brio 

   II  Allegretto quasi andantino 

   III Allegro molto vivace 

Robert Schumann: Fantasiestücke Op. 12 Heft II 

    I  In der Nacht 

   II  Fabel

   III Traumes Wirren 

   IV Ende vom Lied 


Violinist, Vasilisa Koroleva (18) og pianist, Katrine Lislevand Pavljuk (21) er begge 3. års studerende ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. De to unge musikere ønsker at skabe betydningsfulde små øjeblikke som forhåbentligvis kan være en fin lille pause i en ellers hektisk hverdag. 

«Vi mener, det er vigtigt at give tilbage til kulturlivet efter mange års oplæring hos vores egne dygtige lærere. Ikke mindst mener vi, det er vældig vigtigt at fremme den klassiske musik, som vi jo begge studerer».

Musikerne vil fremføre et varieret repertoire bestående af romantiske perler indenfor den klassiske tradition. 

Robert Schumans melodiske Fantasiestücke Op. 12 blev komponeret i 1837. Han komponerede stykkerne med figurerne Florestan og Eusebius i tankerne, som repræsenterer hans personligheds dobbelthed. Eusebius skildrer Schumans drømme, mens Florestan repræsenterer hans lidenskabelige side. Disse to karakterer spiller sammen i hele samlingen og slutter selvrefleksivt med Eusebius i "Ende vom Lied".

Edvard Griegs første violinsonate blev komponeret i sommeren 1865, mens han var på ferie i Rungsted, nær København. Stykket blev komponeret kort efter, at hans eneste klaversonate blev færdiggjort samme sommer. Om værket kommenterede den norske komponist Gerhard Schjelderup: "Det er et værk af en ung mand, der kun har set livets solside. På trods af dette er mange dele af værket ret mørke og turbulente".