Aftenmusik: Åndelige sange

Fredag d. 2. juli 2021, Kl. 17:00 til kl. 17:30
Frederiksberg Kirke, Frederiksberg Allé 71, 1820 Frederiksberg C

Jazzkoncert med musik og tekst af Maria Kynne.

Maria Kynne er en dygtig og virkelig erfaren sangerinde og komponist. Hun har arbejdet med kirkemusik i mange forskellige udtryk, ligefra powerfuld Gospel til fælles salmesang. I samarbejde med salmeforfattere som Iben Krogsdal og Simon Grotrian har Maria udforsket et mere moderne melodisk udtryk til salmer, og det er de erfaringer, hun tager med ind i dette nye kunstneriske udspil, som hun kalder for “Åndelige sange”.

For snart fem år siden påbegyndte Maria en Bachelor i Teologi på Købehavns Universitet i håbet om at udvikle et poetisk sprog for åbenbaringen, som var præcist, forståeligt og vedkommende og på dansk. Som Maria selv siger: “det er bare ikke nok at sige, at Gud er sød!”

Maria er på en mission. Hun vil formulere de kristne trosartikler i et moderne sprog, der ikke mister tyngde. Hendes ambition har været at formulere fx dåb og nadver, så det er forståeligt og samtidig poetisk og i allerhøjeste vellyd.

Studiet af Anselm af Canterbury, Bernhard af Clairvaux og Luther har åbnet op for et sprog, der tør være stort og vedkendende sig både underet og forargelsen i åbenbaringen. Samtidig er Maria ikke bleg for at fortælle om sine egne boksekampe med bibeltekster og dogmer. Det er en udfordring at tro og en konstant øvelse!

Ved at sætte teksterne i et jazzmusikalsk univers, er der blevet rum for både det lyriske, legende, jublende, desperate og afklarede udtryk. Den improviserende måde, som jazzmusikere arbejder med stoffet på, giver mulighed for nuanceskift, der lader sig påvirke af nuet, af stedet, af publikum, ja af tid og rum.

Maria Kynne bliver bakket op af en særdeles kompetent treenighed af musikere fra den danske Jazz elite.

Line up:

Maria Kynne (vokal samt tekst & musik)
Peter Rosendal (Piano)
Kasper Vadsholt (Kontrabas)
Jonas Johansen (trimmer)

Koncerten foregår under Copenhagen Jazz Festival.

Husk coronapas, og kom gerne i god tid.